KVINNEKAVALKADEN 2013

DET MORSOMSTE PROSJEKTET PÅ LENGE! I 2013 var det 100 år siden stemmerett for kvinner ble innført. I den forbindelse skrev Brita Hanssen (sittende foran på bildet under), etter egen idè og eget initiativ, en kvinnekavalkade.

Bildet over viser deltakerne på kvinnekavalkaden på premieren som var på Kvinnemuseet, Rolighed, i anledning Distriktsmøtet 21. september 2013:

Fra venstre: Anne Lise F. Fjeldbu, Liv Nøkleby, Kari Sommerseth Jacobsen, Bjørg Rimfeldt (Vigdis Fretheim hadde denne rollen i senere forestillinger), Reidun Thøger-Andresen og foran, Brita Hanssen. (Foto: Privat).

 

         

Alle bilder i denne omtalen: Glåmdalen.

Det ble en kavalkade over hvert ti-år siden kvinnene fikk allmen stemmerett i 1913. Det hele gikk på rim, og var innstudert med musikk. Brita var fortelleren, og en håndfull medlemmer var aktører i tidsriktige kostymer i henhold til ti-års epokene som ble presentert. En viktig jobb med kostymer ble utført av Gunlaug Kollsrud, Marianne Aspebakken og Eva Radford.

                                                                         STOR APPLAUS!

  

           

Kavalkaden ble senere framført på høsten 2013 i Kongsvinger Bibliotek for allmennheten. Her ble det tatt inngangspenger, som gikk til et av prosjektene våre.

 

       

  

8. mars 2014 ble Kvinnekavalkaden omdøpt til: "Kvinnens rolle i samfunnsutviklingen". Brita Hanssen skrev om og tilpasset noen tekster.

             Det ble fullt hus på Kvinnemuseet - Stor jubel - Avisomtale - og penger til prosjektene våre!