Rigmor Noer fikk Kongens fortjenstmedalje på sin bursdag 11.02.2021.

Rigmor har vært medlem i Kongsvinger Soroptimistklubb i snart 40 år. Hun har i mange sammenhenger vist at hun er et menneske med stor kraft, så dette er vel fortjent!
Artikkelen under er i sin helhet kopiert fra nettavisen "Mitt Kongsvinger".
Statsforvalter Knut Storberget delte ut HK fortjenstmedalje til Rigmor Noer på Festningen.
Statsforvalter Knut Storberget delte ut HK fortjenstmedalje til Rigmor Noer på Festningen. Foto: Silja Noer Steinset

Rigmor Noer fikk Kongens medalje

Fysioterapeut Rigmor Noer ble torsdag tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin mangeårige innsats i helsevesenet.

PUBLISERT Lørdag 13. februar 2021 - 16:46 SIST OPPDATERT Lørdag 13. februar 2021 - 18:40

Rigmor Noer ble feiret av sine nærmeste på Festningen. Dit hadde også Statsforvalter Knut Storberget tatt turen og delte ut medaljen. Dette var hva Statsforvalteren sa i sin hyllest til Noer:

— Jeg er kommet hit i dag, på vegne av Kongen, for å hedre deg Rigmor Noer for ditt samfunnsengasjement både i yrkeslivet og gjennom frivillig arbeid. Særlig hyggelig er det å kunne gjøre dette her i dag på bursdagen din, og med gode venner og kollegaer til stede.

Rigmor Noer har gjennom sitt mangeårige virke som fysioterapeut, sitt store engasjement og sin gjennomføringsevne virkelig satt sitt preg på utviklingen av helsetjenesten i Kongsvinger. Som forslagsstilleren skrev:

Hun har gjort en usedvanlig stor innsats over lengre tid i yrkeslivet og gjennom frivillig samfunnsnyttig arbeid. Dette har hun gjort med stort engasjement og hun har i stor grad bidratt til positivitet dit hun kommer. Hun har lagt ned en betydelig innsats særlig når det gjelder fysioterapi innenfor kreftomsorgen og hun har gitt et betydelig bidrag til utviklingen av en mor/barn vennlig fødeavdeling i samarbeid med annet helsepersonell.

Rigmor Noer ble hyllet for sin mangeårige innsats i helsevesenet.
Rigmor Noer ble hyllet for sin mangeårige innsats i helsevesenet. Foto: Lars Karelius Noer

Sine medarbeidere har hun løftet fram i faglig utvikling, motivert til godt arbeidsmiljø og omsorg for hverandre. Hun er svært interessert i ny kunnskap på mange felt og vist uegennyttig innsats og stor gjennomføringsevne når det gjelder de prosjektene hun brenner for. Hun er nyskapende med stor arbeidskapasitet og tilstedeværelse. Engasjert på mange områder i forskjellige livsfaser til glede for så mange mennesker. Demensomsorgen er hun spesielt opptatt av. Dette er det noen som har sagt om deg, Rigmor, og etter å ha lest litt om deg, så er jeg rimelig sikker på at dette er sant

«Rigmor er hel ved», «Du kan stole på Rigmor», «Rigmor er et samfunnsengasjert menneske som vil alle vel». «Hun har brukt tid på å hjelpe folk i bygda som har hatt behov for det, og vært til stede når det røyner på for venner og naboer gjennom et langt liv». «Rigmor er ei ekte nabokjerring». Rigmor har stor omsorg for sine medmennesker og er opptatt av at vi skal ha et godt samfunn å leve i. Rigmors innsats har ligget betydelig over det normale og hennes livsinnsats kan stå som eksempel for andre. Hun er et forbilde for yngre generasjoner. HM Kongen deler denne oppfatningen og har bestemt at du Rigmor Noer skal tildeles Kongens fortjenstmedalje.

Vi gratulerer!